• OBJAVLJENO: 14.07.2011.
Posljednji ispraćaj policajcu Radošu Tupeši

Na posljednji ispraćaj tragično preminulom pripadniku MUP-a Goražde, Radošu Tupeši, stigli su brojni građani Goražda, najviši zvaničnici BPK Goražde, kolege policajci te brojna rodbina.Tužna povorka krenula je ispred Kantonalne bolnice Goražde dok je sahrana obavljena na groblju u Milijenu u općini Čajniče.

– Okupili smo se da odamo počast i ispratimo na posljednji put našeg sina, supruga, brata, prijatelja i kolegu policajca.

Želimo izraziti podršku, utjehu i sućut njegovoj porodici u ovim, za njih ali i za sve nas, teškim i bolnim trenucima. Znamo da rane zbog ovog gubitka nikada neće zacijeliti, ali ako utjehe ima ona je u svijesti svih nas koji smo ga poznavali. Svi ćemo ga pamtiti kao nekog ko je ostavio dubokog traga u nama i našem okruženju jer danas ispraćamo našeg velikog i iskrenog prijatelja koji je više od desetljeća svojim nesebičnim angažovanjem pomogao u stvaranju sigurne i bezbjedne sredine u našem kantonu.

Temeljitost, smirenost, iskrenost, marljivost, dobrota i požrtvovnost bile su osobine koje su krasile ovog dragog čovjeka ne samo u poslovnom već i u privatnbom životu te će nam njegov lik vrijednog i uvijek spremnog za pomoć zauvijek ostati u sjećanju.

Ministarstvo mu izražava punu zahvalnost za sve što je učinio za ovo društvo i nas i pozivam njegove kolege policajce da nastave tamo gdje je policajac Tupeša stao u davanju doprinosa za stvaranje boljeg i sigurnijeg okruženja za sve nas, riječu su Nusreta Sipovića, ministra unutrašnjih poslova BPK Goražde.

On je ovom prilikom podsjetio da će ministarstvo kao institucija učiniti sve da porodici, njegovoj supruzi i maloljetnoj kćeri i ocu olakšaju život.

(preuzeto sa gorazdeonline.com)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.