• OBJAVLJENO: 13.07.2011.
Na sastanku sa premijerom BPK-a Emirom Fraštom
Razgovarano o aktivnostima organizacije Hope and Homes for Children -HHC

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona goražde Emir Frašto sastao se danas sa predstavnicima organizacije Hope and Homes for Children –HHC. Sastanku su prisustvovali v.d. direktora Centar za socijalni rad Minka Fejzić te stručni savjetnik za socijalnu i dječiju zaštitu u Ministarstvu za socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice BPK-a Muhamed Hadžić.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjim aktivnostima organizacije Hope and Homes for Children – HHC na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te planiranim aktivnostima u 2011.godini, kada je riječ o zaštiti djece bez roditeljskog staranja te razvoju alternativnih servisa za djecu bez roditeljskog staranja u BPK-a Goražde.

To konkretno podrazumijeva razvoj slijedećih servisa: jačanje prevencije razdvajanja djece i roditelja, povratka djece koja su izmještene u ustanove u svoje biološke porodice, razvoj hraniteljstva, podršku mladima koji napuštaju ustanove za smještaj djece bez roditeljskog staranja.

Podsjetimo, ova organizacija je u saradnji sa Centrom za socijalni rad Goražde, početkom novembra 2010.godine pokrenula je kampanju za promociju hraniteljstva na području BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.