• OBJAVLJENO: 22.05.2018.
Općina Pale u FBiH
Obilježen 22. maj – Dan otpora Hrenovice

Današnji datum, 22. maj obilježava se kao Dan otpora Hrenovice, općina Pale u FBiH. Tim povodom, danas je održana ceremonija polaganja cvijeća na spomen obilježjima i šehitlucima na području MZ Hrenovica.

– VI hrenovački bataljon dao je veliki doprinos u Odbrambeno oslobodilačkom ratu, a mi smo danas odali počast poginulim komandantima ovog bataljona i svim šehidima, učenjem dove, zijaretom i polaganjem cvijeća na šehitluke i šehidska spomen obilježja na prostoru MZ Hrenovica – kazao je ovom prilikom predsjednik Udruženja demobilisanih boraca općine Pale FBiH, Memsud Ćutuk.

Cvijeće je položeno na Spomen obilježje komandantima VI hrenovačkog bataljona, šehitluk Bare, kao i hair vode Semiru Hujduru, Lunje i Gornja Vinča.

Obzirom da je mjesec Ramazan, organizacioni odbor ovog obilježavanja upriličit će zajednički iftar u haremu džamije Hrenovica,  a nakon teravih namaza proučit će se mevlud.

Cvijeće su na šehitluke i spomen obilježja položile delegacije boračkog udruženja Pale FBiH i delegacija općine zajedno sa općinskim načelnikom. Značajan broj građana prisustvovao je činu polaganja cvijeća i učenja dove šehidima hrenovačkog kraja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.