• OBJAVLJENO: 16.07.2011.
Održana sjednica Kolegija u povodu Dana policije

U skopu obilježavanja 15. jula Dana uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, danas je upriličena sjednica Kolegija resornog ministarstva, kojoj je prisustvovao i premijer BPK-a Goražde Emir Frašto. Sjednica je započela intoniranjem državne himne, a učenjem fatihe i minutom šutnje odata je počast poginulim i umrlim pripadnicima policije.

Najzaslužnijim pojedincima i organizacionim jedinicama danas su uručena priznanja, nagrade i pohvale, a Zlatna policijska značka posthumno je dodjeljena nedavno preminulom pripadniku PU Esadu Jahiću.

Za uspješnu saradnju i pruženu podršku u opremanju i radu ministarstva dodjeljene su pojedinačne zahvalnice Vladi Unsko-sanskog kantona, Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona , preduzeću „Prevent“ Goražde, Kulturno-sportsko privrednom centru Goražde te preduzeću „Goraždeputevi“.

Za poseban doprinos u spašavanju i zaštiti ljudskih života i imovine u vrijeme poplavnog vala koji je područje BPK-a zadesio u decembru 2010.godine, ministar je dodijelio kolektivnu pohvalu Jedinici za podršku Uprave policije kantonalnog MUP-a. .

Za naročito zalaganje i postignute uspjehe u izvršavanju radnih zadataka, dodjeljene su i pojedinačne nagrade pojedincima.

Ručni sat sa posvetom dobili su policijski službenici i namještenici: Mirsad Tiro, Suad Hubjer i Hajra Kamenica.

Vanredno plaćeno odstustvo u trajanju od pet dana dodijeljeno je policijskim službenicima i namještenicma Amiru Zecu, Davoru Vukašinoviću, Amri Mašić, Mirsadu Dučiću i Adisi Ćulov.

Pohvalu ministra dobili su policijski službenici i namještenici: Husnija Garaplija, Edin Selak, Vahid Ćutuk, Mustafa Čaušević i Sinan Spahović.

Podsjetimo, centralna manifestacija obilježavanja Dana uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova BPK-a Goražde otkazana je zbog tragične smrti policajca Radoša Tupeše.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.