• OBJAVLJENO: 28.06.2018.
Svečano obilježena osma godišnjica postojanja Parka „Plavi cvijet“ u Goraždu
Rezultat saradnje i ljubavi grada sa Drine i San Sebastiana iz Španije

Svečanost povodom obilježavanja osme godišnjice postojanja  Parka „Plavi cvijet“ održana je danas u Goraždu. U tu čast mališani iz JU Obdanište „Sunce“ u čijoj nadležnosti je i ovaj park  za prijatelje i goste priredili su bogat kulturno- zabavni program a svečanosti obilježavanja prisustvovao je i premijer BPK Goražde Emir Oković.

On je u svom obraćanju, uz čestitke menadžmentu ove ustanove i mališanima, ukazao na značaj zajedničkog rada u cilju stvaranja što boljeg ambijenta za život  na ovom prostoru.

„Svjedoci smo da smo u prethodnom periodu uspjeli privući veoma značajne projekte koji prije svega doprinose ljepšem izgledu našeg grada, a sa ovog mjesta želim da uputim poruku mališanima koji izlaze iz ovog ambijenta i ulaze u neki drugi, a to je školski ambijent, da se oslanjamo na zajedničku podršku, jer želimo ostati i raditi na Drini, a kad smo svi u pravoj misiji to mora imati pozitivan ishod“- kazao je ovom prilikom premijer BPK Goražde Emir Oković.

Park „Plavi cvijet“  koji je već odavno opravdao svoje postojanje pružanjem usluga  za djecu najmlađe dobi nastao je kao rezultat saradnje i ljubavi grada sa Drine i San Sebastiana iz Španije.  Njegov rad, kako je istaknuto, i dalje se zasniva na osnovu  četiri osnovne vrijednosti koje su bile temelj uspješnosti postojanja ovih osam godina, a to je srdačnost, solidarnost, kreativnost i jednakost.

– Cilj je da djeca imaju sretno djetinjstvo i odrastu u sretne i zdrave ljude koji čine druge sretnijim- istaknula je  koordinatorica parka „Plavi cvijet“ Lejla Medošević.

Da JU Obdanište „Sunce“ uspješno poboljšava uslove boravka mališana kako u vrtiću, tako i parku, pokazuje i nedavna realizacija veoma značajnog projekta koji je omogućio sanaciju krovne konstrukcije objekta u Parku „Plavi cvijet“ te nabavku namještaja za vrtić. Vrijednost projekta je 20.000 KM, a odobren je od Ambasade Bugarske.

„Radovi su završeni  i ja sam sretna da možemo da ponudimo roditeljima i djeci kvalitet naših usluga. Ono što se ulaže u „Plavi cvijet“ je jako značajno i bitno ne samo za park „Plavi cvijet“ već i za ovaj grad i sretna sam da postoje ljudi koji imaju razumijevanja“-ističe direktorica JU Obdanište „Sunce“ Elma Bučo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.