• OBJAVLJENO: 31.07.2018.
Projekti federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u 2018. godini
Osigurana sredstva za finansiranje dva projekta MSŠ „Enver Pozderović“

Nakon što je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke odobrilo finansiranje projekata iz oblasti obrazovanja za 2018. godinu, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Damir Žuga potpisao je ugovor s resornim federalnim ministarstvom o finansiranju projekata usmjerenih na poboljšanje kvaliteta praktične nastave u srednjem obrazovanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Radi se o projektima Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ Goražde u formalnom obrazovanju pod nazivom „Agrotehničar EU VET program i Poljoprivredni tehničar EU VET program“ odnosno „Ekonomski tehničar – smjer bankarstvo i osiguranje i finansijsko-računovodstveni smjer EU VET program“ u ukupnoj vrijednosti od 12.000,00 KM.

Resorni ministar iskazao je zadovoljstvo potpisanim ugovorima u okviru kojih će se osigurati namjenska sredstva za realizaciju pomenutih projekata te time nastaviti aktivnosti unaprjeđenja nastavnog procesa u srednjem obrazovanju.

Ministar Žuga kazao je da će Ministarstvo i dalje raditi na poboljšanju uslova u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kako kroz nastavne planove i programe, tako i kroz ulaganja u školsku infrastrukturu.

On je ujedno iskazao zahvalnost Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke i resornoj ministrici Elviri Dilberović za podršku ovim projektima, ali i ranijoj podršci razvoju obrazovanja u ovom kantonu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.