• OBJAVLJENO: 11.05.2005.
U Goraždu je 10.05.2005.godine, pod predsjedavanjem Salka Obhođaša, održana druga sjednica Organizacionog odbora za pripremu 44. smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH, koja se 20., 21. i 22. maja, prvi put nakon rata, održava u ovom gradu

Mladi tehničari- budućnost naše zemlje!
Pripreme za 44. smotru naučno-tehničkog stvaralaštva mladih, koja će se u organizaciji Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH, Udruženja pedagoga tehničke kulture BiH i Udruženja tehničke kulture BPK-a Goražde, pod pokroviteljstvom Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde krajem mjeseca maja održati u Goraždu, privode se kraju.
O toku pripreme i o problemima s kojima se susreću u svom radu, članove Organizacionog odbora izvjestio je Horo Murto, predsjednik Operativnog štaba Smotre, inače predsjednik Udruženja tehničke kulture BPK-a Goražde. On je upozorio na nedovoljan broj smještajnih kapaciteta, od kojih zavisi i konačan broj djece, učesnika ove Smotre. Ovaj problem odmah je riješen, angažovanjem za ovu svrhu kapaciteta Nastavno-regrutnog centra Vojske Federacije BiH u Šišetima.
Riječi zahvalnosti Goraždanima, koji na svakom koraku pokazuju da su dobri domaćini, uputio je Nijaz Brajlović, predsjednik Udruženja pedagoga tehničke kulture F BiH. U Sarajevu, uporedo sa goraždanskim, djeluje još jedan Operativni štab, koji je odradio veliki dio posla u reklamnom dijelu i u štampanju cjelokupnog propagandnog materijala., istaknuto je ovom prilikom.
Dogovoreno je takođe, da se pored sitnih detalja koje treba uraditi do početka Smotre, krene u intezivniju medijsku promociju ove manifestacije. Do sada su od tri predviđena biltena Smotre , izdata 2 biltena, u kojima se može dobiti dosta informacija o samoj Smotri, satnici dešavanja i svim pojedinostima vezanim za aktuelnu problematiku. Treći bilten sa imenima pobjednika, izdaće se po završetku Smotre.

44. Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Bosne i Hercegovine okupiće u Goraždu oko 400 učenika iz Federacije BiH i Republike Srpske, kao i goste, najviše predstavnike vlasti BiH, kanotna i općina u njima. Ostaje nam obaveza da, kao i uvijek budemo dobri domaćini i organizatori ove manifestacije , te da na ovaj način posvetimo dužnu pažnju mladim tehničarima i inovatorima s kojima naša zemlja prednjači i koji su njena budućnost.
Moto ovogodišnje 44. smotre naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH je ovaj:
“Nažalost, mi nismo zabavljači, mi nismo atraktivni, ali na sreću mi smo veoma korisni, mi smo šansa budućnosti naše zemlje ! “

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.