• OBJAVLJENO: 23.08.2018.
Odbor za javna priznanja Skupštine BPK Goražde
Utvrđen prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja BPK Goražde za 2018. godinu

Odbor za javna priznanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održao sjednicu na kojoj je utvrđen Prijedlog odluke o dodjeli javnih priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2018. godinu te upućen Skupštini u daljnju proceduru.

Pomenutom odlukom predloženo je da se javno priznanje Štit Kantona posthumno dodijeli Mehu Drljeviću – Dedu, dobitniku najvećeg ratnog priznanja – značke „Zlatni ljiljan“, za  izuzetne zasluge i doprinos u odbrani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Bosne i Hercegovine.

Predloženo je da se Počasnim građaninom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde proglasi vlasnik kompanije „Emka“ Bosnia Friedhelm Runge za izuzetne zasluge u unaprjeđenju međunarodne saradnje, međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti i humanosti te izuzetne zasluge u razvoju privrede i zapošljavanju na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Javno priznanje Plaketa Kantona predloženo je da se dodijeli Adnanu Efendiću, aktuelnom direktoru Kantonalnog stambenog fonda Kantona Sarajevo i bivšem sekretaru Federalnog ministarstva prostornog uređenja za doprinos u razvoju privrede, nauke, obrazovanja i društvenih djelatnosti na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.