• OBJAVLJENO: 31.08.2018.
Održana 15. vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde
Usvojene izmjene Zakona o policijskim službenicima BPK Goražde

Dnevni red 15. vanredne sjednice Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrđen je na samoj sjednici.

Na dnevnom redu našle su se dvije tačke, a riječ je o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o policijskim službenicima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji je inicirala poslanica Daliborka Milović, te Prijedlogu odluke o proglašenju javnog interesa za uspostavu poligona za uništavanje eksplozivnih materija.

Prije početka rasprave po usvojenom dnevnom redu Skupština je, kao o prethodnom pitanju, odlučila da se o izmjenama Zakona o policijskim službenicima vodi rasprava po skraćenoj proceduri.

Skupština je, nakon diskusije, usvojila pomenuti zakon. Usvojenim izmjenama brisan je član 38a. Zakona o policijskim službenicima  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde kojim je bilo omogućeno da policijski službenici mogu zamrznuti status policijskog službenika ako su imenovani na poziciju rukovodioca organa sigurnosti na bilo kojem nivou u BiH.

Amandman poslanika Edite Velić i Salka Obhođaša o tome da ovaj zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenim novinama Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a da njegova primjena počene u novom mandatnom periodu 2018-2022. godina, nije prihvaćen.

U nastavku sjednice razmatrana je i donesena Odluka o utvrđivanju javnog interesa za uspostavu poligona za uništavanje eksplozivnih materija na lokalitetu Oručevca koji se proteže na prostoru mjesnih zejdnica Berič, Ilovača, Kraboriš i Orahovice.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.