• OBJAVLJENO: 18.05.2005.
Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova, u Goraždu počinje izgradnja zgrade za borce
Značajna investicija za boračku populaciju

U kabinetu premijera BPK – a Goražde mr. Salka Obhođaša 17.05.2005. godine upriličeno je potpisivanje Ugovora sa odabranim izvođačem radova za izgradnju zgrade za pripadnike boračkih populacija.

Ugovor u prisustvu ministrice za boračka pitanja Nermane Sofović i ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Vladimira Nedimovića, potpisali su premijer kantona Salko Obhođaš i Sead Hodo, vlasnik građevinske firme „Hodo“ d.o.o.iz Goražda, koja je izvođač radova.

Učesnici ove ceremonije nisu krili svoje zadovoljstvo današnjim činom potpisivanja ugovora kojim zvanično počinje konkretna realizacija prije godinu i po dana započetog projekta izgradnje stambene zgrade za pripadnike boračkih populacija u Goraždu, vrijednog 901.000,00 KM.

„Danas sam zadovoljan iz dva razloga. Prvog, što se konačno sistematski rješava stambena problematika boračkih populacija i da se tako krenulo od 1996. godine danas bi imali deset ovakih zgrada, a drugi razlog je što će se u realizaciji investicije oko milion maraka zaposliti značajan broj domaće građevinske operative i ljudi koji će u narednim mjesecima imati posao i zaradu“- izjavio je tim povodom premijer Obhođaš.

Ministrica za boračka pitanja Nermana Sofović kazala je takođe, da je sretna što je dio Vlade koja realizuje ovu značajnu investiciju, te istakla da se s njom ne bi moglo krenuti da nije bilo razumijevanja i pomoći od federalnog ministra Ibrahima Nadarevića i ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajriza Bećirevića.

Zadovoljstvo današnjim činom, koji za Goraždane nakon toliko dugo vremena označava i početak stambene izgradnje, izrazio je i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Vladimir Nedimović.

Stambena zgrada za pripadnike boračkih populacija imaće 21 stambenu jedinicu, a u njoj pet stanova besplatno će biti dodijeljeno djeci bez oba roditelja, kao i najugroženijim licima iz boračke kategorije stanovništva Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.