• OBJAVLJENO: 21.09.2018.
Na prostoru BPK Goražde u periodu agresije na BiH život su izgubila 62 pripadnika policije
Polaganjem cvijeća na spomen obilježje odata počast poginulim pripadnicima policije

U povodu Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde, te godišnjice mobilizacije rezervnog sastava policije, danas je u organizaciji Udruženja veterana policije regije Goražde 1991-1995.godina upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježje ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde  izgrađenom u znak sjećanja na 62 poginula  pripadnika  policije.

Polaganjem cvijeća odata je počast pripadnicima policije koji su u periodu agresije na Bosnu i Hercegovinu dali svoje živote.  Cvijeće su pored predstavnika  Ministarstva unutrašnjih poslova, Udruženja veterana policije i predstavnika boračkih udruženja našeg kantona,   položile delegacije Saveza udruženja veterana policije Tuzlanskog kantona, Udruženja veterana policije Srednjebosanskog kantona i Udruženja veterana policije „Septembar 1991.godina“  iz Sarajeva.

„Mi nikada ne smijemo zaboraviti naše kolege koji su za odbranu ovih prostora dali i ono najvažnije svoje živote. Naša dužnost je da ih se sjećamo  te da brinemo o njihovim porodicama, što udruženje i nastoji kroz svoj rad“-riječi su predsjednika Udruženja veterana policije regije Goražde 1991-1995.godina Ševka Hodžića.

Održana je i redovna izvještajna skupština ovog udruženja na kojoj su sumirani dosadašnji rezultati rada, a nakon nje i druženje veterana policije i pripadnika boračke populacije.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.