• OBJAVLJENO: 21.09.2018.
Zbog doprinosa međunarodnoj saradnji i razvoju privrede na prostoru BPK Goražde
Najveće kantonalno priznanje „Počasni građanin BPK Goražde“ dodijeljeno generalnom direktoru „EMKA“ Friedhelmu Rungeu

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ove godine, najveće kantonalno priznanje „Počasni građanin BPK Goražde“ dodijelila je generalnom direktoru njemačke kompanije „EMKA“ Friedhelmu Rungeu.

Priznanje generalnom direktoru ove kompanije dodijeljeno je za doprinos međunarodnoj saradnji i razvoju privrede ovog kantona,  uzimajući u obzir činjenicu da ova kompanija u okviru dva privredna subjekta u našem gradu, „Emka-Bosnia“ i „Emka-Bekto“, upošljava više od 700 radnika.

Na prijemu koji je sinoć upriličen tim povodom, priznanje gospodinu Rungeu uručio je premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

„Prije svega želim se zahvaliti na ovom zaista velikom i laskavom priznanju kojeg ću zaista cijeniti i poštovati. Kada je u pitanju prostor ovog kantona, ovdje postoje šanse za širenje i razvoj biznisa. Nama je ovaj prostor ponudio mnogo, od edukovane radne snage do veoma važnog i neizostavnog poslovnog ambijenta koji je preduslov za uspjeh svake kompanije“-riječi su generalnog direktora „EMKE“ Friedhelma Rungea.

Rast privrednog razvoja na prostoru BPK Goražde od velikog je značaja za razvoj Kantona.

„Razvoj privrede je veoma značajan. Za razliku od većeg dijela države, politika u ovom Kantonu privredu stavlja na prvo mjesto, što je na kraju dokaz da su gospodin Runge i firma „EMKA“ pronašli plodno tlo na ovim prostorima“- kazao je ovom prilikom premijer BPK Goražde Emir Oković.

Svečanosti dodjele priznanja  prisustvovali su  njemački i domaći privrednici, ali  i predstavnici privrednih komora kako iz naše, tako i drugih evropskih zemalja.

Svi oni pozvani su da ulažu svoj kapital u Bosansko-podrinjski kanton Goražde kao mjesto koje na mapi poslovnih šansi zauzima visoko mjesto.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.