• OBJAVLJENO: 24.09.2018.
Uz pomoć Vlade BPK Goražde
U općini Pale u FBiH u narednom periodu realizovat će se dva značajna projekta

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković i načelnik općine Pale u Federaciji Bosne i Hercegovine Asim Zec potpisali su danas dva ugovora o sufinansiranju  dva projekta.

Prvi se odnosi na asfaltiranje puta Gornji i Donji Brdarići  u dužini od tri kilometra, a drugi je pomoć u realizaciji projekta „Javni radovi“ na području općine Pale u FBiH.

Vrijednost projekta asfaltiranja koji će se realizovati uz pomoć IFAD-a je 292.000 KM,  a učešće u iznosu od 40.000 KM odobrila je Vlada BPK Goražde. Kako je istaknuto, uz pomoć IFAD-a na području BPK Goražde implementiraju se značajni projekti u sve tri lokalne zajednice čija je vrijednost oko dva miliona konvertibilnih maraka.

S obzirom na činjenicu da općina Pale u FBiH zavisi od većih nivoa vlasti te da nije u mogućnosti realizovati projekte koji zahtijevaju učešće finansijskih sredstava za sufinansiranje projekata, Vlada BPK Goražde izdvojila je finansijska sredstva i za sufinansiranje  projekta  „Javni radovi“  koji se realizuje u svim lokalnim zajednicama u sastavu BPK Goražde. Implementacijom ovog ugovora 24 osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje BPK Goražde dobit će priliku na zaposlenje u periodu od četiri mjeseca.

„ Vlada BPK Goražde opredijelila se da podrži zahtjev ove lokalne zajednice sa 15.000 KM što je dovoljno za njihovo učešće u realizaciji ovog značajnog projekta koji će doprinijeti poboljšanju stanja infrastrukture u ovoj lokalnoj zajednici te pomoći  kratkoročno zapošljavanje određenih kategorija stanovništva“- istaknuo je tim povodom premijer BPK Goražde Emir Oković.

Iz općine Pale u FBiH nadaju se da će i ubuduće Vlada BPK Goražde podržavati aktivnosti ove lokalne zajednice, a sve s ciljem stvaranja što povoljnijeg ambijenta za život svih stanovnika BPK Goražde.

„U dogovoru sa premijerom BPK Goražde, obezbijedili smo nedostajuća sredstva za realizaciju ovog projekta , tako da ćemo u narednih četiri mjeseca imati  24 osobe uposlene kroz određene  projekte  koje realizujemo  u lokalnoj zajednici. Uglavnom se radi u fazama čišćenja, uređenja i mislim da je to velika korist za ove porodice koje nemaju zaposlenje“-riječi su načelnika općine Pale u FBiH Asima Zeca.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.