• OBJAVLJENO: 20.05.2005.
U Vitkovićima otvoren pogon obuće
Uskoro na tržištu i prva goraždanska cipela!

U goraždanskom naselju Vitkovići 19. 05. 2005. godine, na svečan način otvoren je pogon obuće u kojem je, nakon šestomjesečne obuke, uposleno 30 radnica. Pogon obuće, zahvaljujući finansijskim sredstvima federalnog i kantonalnog Zavoda za zapošljavanje i sredstvima Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, otvorila je firma “IN ŠEH- Krug” u vlasništvu Saveza ratnih vojnih invalida BPK-a Goražde.

Dnevno se ovdje proizvede 300 komada gornjih dijelova obuće za sarajevsku Tvornicu obuće i galanterije, zastupnicu “Alpine”, a prema riječima direktora ovog pogona Muniba Vranjače, proširenjem proizvodnje i uspostavom krojarnice, do kraja ove godine zaposliće se još deset novih radnika, a na tržištu pojaviti prva goraždanska cipela.
Zahvalnost svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, a posebno menadžmentu Tvornice obuće iz Sarajeva na čelu sa direktorom Senadom Selmanovićem bez čijeg razumijevanja ovaj posao ne bi ni počeo, uputio je predsjednik Saveza RVI BPK-a Goražde Jusuf Tutić.

Čestitke na ovom, za Bosansko-podrinjski kanton izuzetnom poduhvatu, uputio je i premijer BPK-a Goražde Salko Obhođaš, koji je kazao da je ovaj pogon izvrstan primjer kako se na pravi način mogu utrošiti sredstva za podsticaj u zapošljavanju i koji je obećao pomoć Vlade kantona i resornog Ministarstva privrede u sličnim projektima.

Firma “IN ŠEH – KRUG” d.o.o. Goražde, od svog formiranja do danas, vrlo uspješno se bavi izradom ortopedske obuće za potrebe ratnih vojnih invalida, a po svojim inovacijama i kvalitetom obuće svrstana je u isti rang sa renomiranim proizvođačima ortopedskih pomagala. Što je najbitnije, sigurnu egzistenciju u ovoj firmi našli su ratni voini invalidi i njihove porodice sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Poželimo im puno uspjeha u daljem radu i još mnogo sličnih projekata.!

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.