• OBJAVLJENO: 22.11.2018.
Počeo program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Održana promocija knjige „Hadžibeg“ sarajevskog autora Kemala Čopre

U okviru programa obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti BiH, sinoć je u Maloj sali Centra za kulturu Goražde održana promocija knjige „Hadžibeg“, autora Kemala Čopre iz Sarajeva.

Na predstavljanju knjige, u izdanju izdavačke kuće ZORO, Sarajevo istaknuto je da ona obuhvata preko 200 priča te da govori o običnim ljudima. Prema riječima autora, knjiga je napisana u duhu jezika starijih bosanskohercegovačkih generacija, a priče su inspirisane anegdotama iz mahala i ulica i svakodnevnicom prosječnog građanina koji živi na ovim prostorima.

Kako ističe predstavnik izdavača Samir Fazlić, u novoj knjizi Kemala Čopre, nakon njegove prve dvije knjige, objedinjene su nove i stare priče na preko 450 stranica.

Posjetioci promocije upoznati su da su priče pomenutog autora poznate i van granica BiH. Neke od njih uspješno su predstavljene i kao pozorišne predstave, a u narednom periodu može se očekivati izvođenje novih predstava po ovoj knjizi.

O pisanom stvaralaštvu i radu sarajevskog pisca Kemala Čopre zainteresovani čitaoci mogu se informisati i putem facebook stranice Uzeir Hadžibeg.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.