• OBJAVLJENO: 27.11.2018.
Povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH
Održana lutkarska pozorišna predstava u izvedbi Pozorišta lutaka iz Mostara

U sklopu programa obilježavanja Dana državnosti BiH, danas je u goraždanskom Centru za kulturu održana pozorišna predstava „Mačak u čizmama“ u izvedbi mostarskog Pozorišta lutaka .

Predstavi su prisustvovala djeca iz vrtića „Sunce“ i SOS Kinderdorf, kao i učenici nižih razreda osnovnih škola s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su sa oduševljenjem i smijehom propratili sve dogodovštine ovog neobičnog mačka.

Pozorište lutaka u Mostaru jedna je od najuspješnijih pozorišnih kuća u BiH, koja je u samo nekoliko posljednjih godina osvojila 44 vrijedne nagrade na međunarodnim i domaćim lutkarskim festivalima. U periodu od zadnjih dvadesetak godina, ovo pozorište učestvovalo je sa svojim predstavama na brojnim uglednim festivalima i lutkarskim revijama širom Evrope, kao i u drugim zemljama svijeta.

Za 65 godina svog postojanja i rada, mostarsko lutkarsko pozorište izvelo je 188 premijernih predstava i više od 88.000 repriza kojima je prisustvovalo više od 2,2 miliona gledalaca.

Gostovanje Pozorišta lutaka iz Mostara finansirala je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u sklopu obilježavanja 25.novembra,Dana državnosti BiH na području ovog kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.