• OBJAVLJENO: 21.02.2019.
Održan završni sastanak Organizacionog odbora
U okviru Programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH bit će formalno ozvaničen i početak radova na tunelu Hranjen

Organizacioni odbor danas je dao saglasnost na finalni Program obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

Kao predsjednik Organizacionog odbora, premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković podsjetio je da je program obilježavanja raspoređen na više dana te da će uključiti svečane aktivnosti koje su tradicionalno zastupljene na obilježavanjima značajnih državnih datuma.

Uz građane i predstavnike javnog života kantona, centralnoj svečanosti će prisustvovati i istaknuti gosti.

– Tradicionalno će biti održana svečana akademija na kojoj je dogovoreno da će govornik biti gosp. Miro Lazović. Ono što je uvijek prepoznatljivo tokom ovih obilježavanja jeste i školski aktivizam, odnosno prigodno obilježavanje unutar sistema obrazovanja – kazao je premijer Oković.

Kao događaj od iznimog značaja, u program obilježavanja uključeno je i formalno ozvaničenje početka radova na tunelu Hranjen koje će se, kako ističe premijer, održati u ponedjeljak 4. marta 2019. godine.

– To je jedna koordinirana aktivnost s JP Autoceste koje je i investitor u okviru ovog projekta – kazao je on.

Programom su planirane i druge uobičajene aktivnosti koje, osim sportskih i zabavnih sadržaja, također uključuju i posjete bolesnim pripadnicima boračke populacije, kao i učenje dove šehidima.

U dijelu kulturnog programa, u Centru za kulturu Goražde, 4. marta 2019. godine bit će izvedene dvije pozorišne predstave i to predstava za djecu „Bajka o izgubljenom vremenu“ Lutkarskog pozorišta iz Mostara i predstava „Fistik“Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.