• OBJAVLJENO: 29.05.2005.
Brdske trke “Ustikolina 2005.”

Vrhovni komitet za auto-moto i karting sport BIHAMK-a, organizaciju Brdske trke “Ustikolina 2005.” povjerio je Auto-moto klubu BPK Goražde.
Kako nam je kazao predsjednik organizacionog odbora Brdske trke Murat Gušo, članovi Vrhovnog komiteta BIHAMK-a, obišli su i obavili prijem staze Ustikolina-Gavrić, dajući joj najviše ocjene.

“Naš Kanton će po prvi put biti domaćin jednog ovakvog događaja. Pod nazivom “Ustikolina 2005” ova brdska utrka će se voziti na stazi dugoj 4.350 m, koja je dio putne komunikacije Ustikolina – Grebak, tačnije Ustikolina – Gavrić. U subotu 28.maja na programu su verifikacija takmičara i trening koji će trajati od 15 do 18 sati, dok će se utrka voziti u nedjelju 29.maja u 10.30 sati. Proglašenje pobjednika planirano je za 16 sati.

Kako nam je kazao Gušo, neće izostati ni medijska podrška , jer su svoj dolazak pored lokalnih i brojnih drugih, najavili i državna televizija, te NTV Hayat . Ovo je odlična prilika za sve ljubitelje auto trka da se narednog vikenda nađu u Ustikolini i uživaju u ovom događaju.

(preuzeto sa www.gorazde-x.com)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.