• OBJAVLJENO: 28.02.2019.
Ususret centralnoj manifestaciji povodom Dana nezavisnosti BiH
Održan historijski čas u školama i turnir u malom nogometu; položeno cvijeće na spomen-obilježjima u Ustikolini

Prigodnim aktivnostima, danas je nastavljeno obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti BiH u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Prvi čas u svim osnovnim i srednjim školama na području kantona započeo je tradicionalnim historijskim časom za sve učenike.

Nešto kasnije, u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ održan je tradicionalni Malonogometni turnir za učenike osnovnih i srednjih škola, za čiju organizaciju je zadužen Aktiv nastavnika tjelesnog odgoja i obrazovanja BPK Goražde.

U turniru je učestvovalo 90 učenika podijeljenih u devet ekipa. U kategoriji osnovnih škola najuspješniji su bili učenici OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići, dok su u kategoriji srednjih škola prvo mjesto osvojili učenici STŠ „Hasib Hadžović“.

U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti u općini Foča u FBiH održana je ceremonija polaganja cvijeća na spomen-obilježjima.

Uz odavanje počasti svim žrtvama i braniteljima, delegacije zakonodavne i izvršne vlasti općine i kantona, Islamske zajednice i boračkih udruženja položili su cvijeće na mjestu pogibije prvih žrtava 1992. godine, “Šehidskoj kapiji“ i partizanskom spomen-obilježju u Ustikolini.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.