• OBJAVLJENO: 28.02.2019.
Ususret Danu nezavisnosti BiH
Održana priredba učenika i nastavnika OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ i dodijeljene nagrade za najbolje literarne i likovne radove

                                                                           Foto Glas Gorazda 10

U povodu obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, u Centru za kulturu Goražde održana je priredba koju su priredili učenici i nastavnici OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“.

U toku svečanosti izvedeni su recitali, muzičke i plesne numere posvećeni tematici Dana nezavisnosti, koje su učenici sa svojim nastavnicima posebno pripremili za ovu priliku.

Ovo je ujedno bila prilika i za dodjelu nagrada učenicima koji su se svojim radovima istakli na likovnom i literarnom takmičenju koje povodom obilježavanja 1. marta organizira Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

                                                                            Foto Glas Gorazda 4

Tako je u kategoriji literarnih radova za učenike osnovnih škola treće mjesto pripalo učenici IX razreda OŠ „Fahrudin Fahro Baščelija“ Sarah Hubjer, drugo mjesto učeniku IX razreda OŠ „Prača“ Jusufu Imširoviću, dok je prvo mjesto osvojila učenica IX razreda OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Armina Bukalo.

Na takmičenju u likovnom stvaralaštvu nagrade su osvojile učenice VIII razreda OŠ „Ustikolina“ i OŠ „Husein ef. Đozo“ Ajla Rahman i Erna Mujezinović koje su podijelile treće mjesto, drugo mjesto osvojila je učenica IX razreda OŠ „Ustikolina“ Azra Čimpo, a prvo mjesto pripalo je učenici IX razreda OŠ „Husein ef. Đozo“ Adni Obući.

Najuspješnije u kategoriji literarnih radova na nivou srednjih škola bile su učenice IV razreda MSŠ „Enver Pozderović“ Sanina Herak i Ajla Srna koje su osvojile treće i drugo mjesto, dok je prvom mjesto osvojila učenica IV razreda MSŠ „Hasib Hadžović“ Emina Bogdanić.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.