• OBJAVLJENO: 29.05.2005.
Izviđači pripremaju veoma sadržajno ljeto

Na sjednici predsjednistva Saveza izviđača BPK Goražde, održanoj prije nekoliko dana, analiziran je rad Saveza u proteklih pet mjeseci te utvrđen niz aktivnosti za naredni period koje će organizirati izviđači sa područja BPK Gorazde.

Kada je riječ o proteklom periodu. članovi izviđačkih odreda “Drina” iz Goražda, “Stolac” iz Ustikoline te Odreda iz Prače, imali su niz aktivnosti, koje su na sjednici dobile pozitivnu ocjenu. Riječ je o učešću izviđača na veseloj olimpijadi u Mostaru, organizaciji prvomajskog “Uranka na Drini” kao i organizaciji marša “Tragom drinskih udarnih brigada”.

Veoma sadržajan za izviđače bit će i period koji dolazi, o čemu je bilo riječi i na sjednici Kantonalnog Saveza. Pored ostalog, najprije je u planu posjeta izviđača BPK Goražde Tjentištu s ciljem obilježavanja bitke na Sutjesci. Ovom prilikom izviđači će posjetiti i povratnike u naselju Šadići te uručiti im prigodne poklone. U julu će biti organiziran višeboj skauta FBiH, kao i izviđačka kadrovska škola.

U avgustu je predviđeno tzv. taborovanje na Drini, dok će svoj doprinos kroz aktivnost “Skauti na splavu” izviđači dati i Festivalu prijateljstva kada će ugostiti i svoje kolege iz drugih krajeva BiH te Švedske, Turske, Njemačke i drugih zemalja. U toku je i izrada posebnih prospekata “Ljeto na Drini” u kojima će biti predstavljene mogućnosti koje ovo područje nudi za sve potencijalne kolege. Ovi prospekti bit će podijeljeni svim izviđačkim odredima širom BIH ali i inostranstva, kako bi se skautima predstavile ljepote ljeta na obalama Drine koje su mnogi, prema najavama, već spremni provesti.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.