• OBJAVLJENO: 22.03.2019.
187.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Usvojeni prijedlozi Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2019.godinu

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj 187.redovnoj sjednici usvojila je prijedloge Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019.godinu i poslala ih u skupštinsku proceduru.

Budžet Bosansko-podrinjskog kantona usvojen je u iznosu od 39.344.876 KM i prema obrazloženju resornog ministra za finansije u skladu je sa pozitivnim mišljenjem federalnog Ministarstva finansija.

Kako je istaknuto, rashodi i izdaci i pokriće deficita u Budžetu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2019.godinu planirani su u istom iznosu kao i prihodi, te su za 4% manji u odnosu na Budžet za 2018.godinu.

Vlada je takođe usvojila i u skupštinsku proceduru uputila izvještaje o radu i izvršenju Finansijskog plana za 2018.godinu JU „Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“.

Donijeta su rješenja o razrješenju i privremenom imenovanju Školskog odbora JU OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Vitkovići, a na zahtjev Federalnog ministarstva pravde, imenovan je i kantonalni koordinator za reformu javne uprave.

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada je usvojila odluke o davanju saglasnosti za isplatu subvencija, dijela profitne marže za tri privredna društva, prema Ugovoru o poslovnoj saradnji za plasiranje linije finansiranja sa Bosna bank International d.d. Sarajevo.

Do kraja sjednice, Vlada je odobrila novčana sredstva za obilježavanje „Dana sjećanja na poginule pripadnike policije“ za 2019.godinu Udruženju veterana policije regije Goražde, a odobreno je i nekoliko zahtjeva za jednokratne novčane pomoći.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.