• OBJAVLJENO: 10.06.2005.
Izvrsni uslovi za brdske utrke u biciklizmu!


Goražde je 04. juna 2005. godine bilo domaćin brdske utrke u biciklizmu za KUP BIH, pa se u ovom gradu okupilo oko 50-tak biciklista iz 6 klubova u BiH, Prijedor, Banjaluka, “Zenica-Metalno” iz Zenice, “Zmaj od Bosne” i “Jedinstvo” iz Tuzle, uključujući ekipu iz grada domaćina.

Najbolji na brdskoj stazi dužine 12 km bio je Evis Jahić, inače vodeći u ukupnom poredku KUP-a BIH.
-Staza je bila veoma teška i naporna, ali nas je vrijeme zaista poslužilo. Očekivao sam ovaj rezultat, jer sam i dosta dugo i naporno vježbao, – izjavio je Elvis Jahić.
Drugo mjesto osvojio je Samir Kovačević, član “Jedinstva” iz Tuzle, a kao trećeplasirani kroz cilj je prošao član kluba “Zmaja od Bosne” Hajrudin Trla.

Uporedo je vožena i brdska KUP utrka BiH za juniore na relaciji Rorovi- Jabuka. Na stazi dugoj 6 km najbolji je bio Anes Ramić iz kluba “Zmaj od Bosne” iz Tuzle dok je drugo mjesto osvojio Nebojša Babić iz Banjaluke. Treće mjesto pripalo je mladom Rusmiru Selimoviću, članu “Jedinstva” iz Tuzle.
Nakon brdske KUP utrke, u užem jezgru Goražda vožena je i promotivna utrka. Inače, organizator događaja je Biciklistički klub iz Goražda koji je 6.juna obilježio dvogodišnjicu postojanja.

Elvira Aganović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.