• OBJAVLJENO: 12.06.2005.
35. klasa regruta Nastavnog centra 1. divizije Vojske Federacije BiH sa služenjem vojnog roka u Goraždu položila svečanu zakletvu

Zavjet domovini u heroj gradu!
Svečanu zakletvu na platou ispred zgrade Vlade BPK Goražde položila je u četvrtak, 09.06.2005.godine, 35 klasa regruta Nastavnog centra Goražde. Mladi regruti izgovorili su za majorom Hajrudinom Bejtićem , riječi zakletve, neposredno nakon intoniranja državne himne, te odavanja počasti poginulim pripadnicima Armije R BIH. Svečanost je okupila najbližu rodbinu i prijatelje regruta, ali i predstavnike Vojske Federacije BIH, te zvaničnike BPK Goražde. Na položenoj zakletvi mladim vojnicima čestike je u ime građana i Vlade BPK Goražde, uputio Premijer Vlade Salko Obhodjaš.
“ Trebate biti ponosni što ćete svoju prvu vojničku obuku steći u BPK Goražde koji je bio primjer herojske odbrane. Znanje i iskustvo koje će vam ovdje prenijeti vaše vojne starješine nije stečeno u kabinetima već primjenjeno u praksi i u surovoj stvarnosti, kada smo po pri put imali našu bosansku vojsku koja se borila samo za BiH.”- kazao je Premijer Obhođaš.
Mlade vojnike predstavnici Vojske podsjetili su na obaveze koje ih očekuju u naredna 4 mjeseca koliko će trajati vojni rok, a potom su ih radosno dočekali njihovi najbliži.

Elvira Aganović

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.