• OBJAVLJENO: 17.06.2005.
Preporučujemo vam da pogledate film o Radi Jovanoviću!

Uoči Festivala „Rade Jovanović Goražde 2005.“ Televizija BPK Goražde emituje 17.06. (petak) u 20,30 sati specijalnu emisiju posvećenu Radu Jovanoviću u okviru koje će, između ostalog, biti prikazan film našeg istaknutog autora i reditelja Šemsudina Gegića pod nazivom „Narodni umjetnik A kategorije“. Ovaj film vrhunske vrijednosti, koji je bio nominovan na tri svjetska festivala, govori o životu i radu goraždanskog pjesnika i kompozitora Rada Jovanovića, a goraždanska Televizija je dobila pravo na njegovo prikazivanje zahvaljujući autoru, gospodinu Gegiću i rukovodstvu Federalne televizije u čijem posjedu se film nalazi.
Organizacioni odbor Festivala zahvaljuje se na njihovom razumijevanju i doprinosu u obilježavanju lika i djela ovog istaknutog goraždanskog umjetnika, čije pjesme su najljepši biseri u antologiji naše bosanskohercegovačke umjetnosti.
Stoga, poštovani gledaoci, budite večeras 17.06.2005. godine u 20,30 minuta pored vaših malih ekrana i pogledajte ovu specijalnu emisiju i film posvećen Radi Jovanoviću.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.