• OBJAVLJENO: 24.06.2005.
Zahvaljujući Vladi kantona goraždanska djeca ljetovaće i ove godine u izviđačkom kampu u Ulcinju

Na more od 11.jula!


Više od stotinu djece, iz kategorije boračkih populacija, iz socijalno-ugroženih porodica, učenici generacije iz goraždanskih osnovnih i srednjih škola, te članovi Saveza izviđača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ljetovaće i ove godine u izviđačkom kampu u Ulcinju.
Ovo je nastavak uspješne saradnje Bosansko-podrinjskog i Sarajevskog kantona, konkretnije Ministarstva za boračka pitanja i Saveza izviđača općine Ilidža, Odreda izviđača „Igman 92“ iz Hrasnice uspostavljene prošle godine, kada su po prvi put na ljetovanju u Ulcinju boravila djeca bez oba roditelja, djeca demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica šehida sa područja Bosansko-podirnjskog kantona Goražde.

S ciljem priprema za ovogodišnje ljetovanje u Goraždu je boravio i starješina odreda izviđača „Igman 92 iz Hrasnice Sead Đukanović koji je sa ministricom za boračka pitanja Nermanom Sofović dogovorio termin ljetovanja djece iz Goražda. Oni će, zajedno sa sarajevskom djecom u Ulcinju ljetovati u II smjeni, dakle od 11 .jula i u izviđačkom kampu boraviti deset dana. Sve troškove ljetovanja goraždanske djece i ove godine snosi Vlada Bosansko-podrinjskog kantona, odnosno njena ministarstva za boračka pitanja, socijalnu politiku i obrazovanje, jer su ove godine u projekt uključena i djeca iz socijalno ugroženih porodica, učenici generacije i članovi Saveza izviđača BPK Goražde. Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 26000 KM.

Kako nam je kazao gospodin Đukanović u ovogodišnjem programu aktivnosti izviđačkog kampa u Ulcinju nalaze se i škole plesa, plivanja, izviđačkih vještina, a organizovaće se i sportske igre na plaži , a sve s ciljem da djeca što ugodnije provedu svoj odmor na moru.
Delegaciju Odreda izviđača „Igman 92“ prilikom posjete Goraždu primio je u svom kabinetu i Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salko Obhođaš. On je tom prilikom istakao značaj ovog zajedničkog projekta, te obećao podršku Vlade kantona u sličnim projektima.


Starješina Odreda izviđača „Igman 92“ Sead Đukanović uručio je Premijeru Obhođašu priznanje koje ovaj Odred izviđača u povodu svog 46- godišnjeg uspješnog djelovanja dodjeljuje zaslužnim pojedincima Zahvalnica ovog Odreda za uspješnu saradnju, tom prilikom uručena je uručena je i ministrici Sofović
Za goraždansku djecu, od kojih će mnoga po prvi put vidjeti more, cijeli projekt je od velikog značaja, a u III smjeni , kako smo informisani, po izuzetno povoljnim cijenama smještaja i ishrane, moći će ljetovati i ostale goraždanske porodice sa djecom.
Dakle, eto prilike za Goraždane da posredstvom Saveza izviđača općine Ilidža i odreda izviđača „Igman 92“ iz Hrasnice svoj odmor ovog ljeta provedu na Crnogorskom primorju, u Ulcinju.

Slike – Ljetujte sa nama u Ulcinju

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.