• OBJAVLJENO: 26.08.2019.
Obilježena 27. godišnjica početka operacija „Krug“ i „Drina“
Podsjećanje na slavne dane odbrane

Proteklog vikenda u mjesnoj zajednici Berič obilježen je početak operacija „Krug“ i „Drina“ u kojima je 1992. godine oslobođena teritorija općine Goražde.

Obilježavanju 27. godišnjice početka ovih operacija, koji se ujedno obilježava i kao Dan MZ Berič, prisustvovali su i ministri u Vladi Bosansko.podrinjskog kantona Goražde predvođeni ministrom za boračka pitanja Edinom Aganovićem.

To prilikom položeno je cvijeće, proučena Fatiha i odata počast šehidima na spomen obilježju u mjestu Dražmilo odakle su jedinice Armije RBiH krenule u oslobodilački pohod, kao i na hair česmi u MZ Berič .

U prigodnom obraćanju ministar Aganović odao je počast šehidima i ratnim vojnim invalidima čijom zaslugom je realizovana jedna od najznačajnijih operacija u proteklom odbrambeno.oslobodilačkom ratu 1992-1995.godina. On je ukazao na potrebu da se mladim generacijama kontinuirano prenosi istina o herojskoj odbrani ovih prostora, te da se obilježavanju ove bitke da veći značaj. Tom prilikom, ministar Aganović pozvao je pripadnike boračkih udruženja na jedinstven stav kad je riječ o interesima boračke populacije.

U sklopu obilježavanja održana je i javna tribina o temi „Značaj operacija Krug i Drina“, nakon čega je upriličen prijem za porodice šehida i prisutne goste, a u džamiji u ovoj mjesnoj zajednici proučen je i tevhid pred duše šehida.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.