• OBJAVLJENO: 26.08.2019.
Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje 18.septembra-Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde
Sadržajan i bogat program obilježavanja ovog značajnog datuma

Danas je pod predsjedavanjem premijerke BPK Goražde Aide Obuće održan prvi sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 18.septembra-Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde.

Organizacioni odbor razmatrao je pristigle aplikacije, kao i prijedloge i sugestije za što kvalitetnije obilježavanje ovog značajnog datuma koji će se uvrstiti u višednevni program obilježavanja.

Sudeći prema ponuđenom, on će ove godine biti sadržajniji i bogatiji od prethodnih, tim više što će Bosansko-podrinjski kanton, u okviru obilježavanja Dana oslobođenja, Dana BPK i Grada Goražde, biti domaćin trodnevnog Međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira „Alija Izetbegović”, na kojem će učestvovati više od 600 učesnika.

Kako je ovo bio prvi sastanak Organizacionog odbora, više pojedinosti o programu obilježavanja 18.septembra biće poznate nakon narednog sastanka zakazanog za početak sljedeće sedmice.

To je i krajnji rok za slanje aplikacija za eventualno uvrštavanje novih sadržaja u program obilježavanja, a sve s ciljem da se na dostojan način obilježi datum koji je u srcima svih Goraždana i Goraždanki sinonim za pobjedu i herojsku odbranu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.