• OBJAVLJENO: 30.08.2019.
U Goraždu otvoren još jedan trgovinski objekat „Konzum“-a
Svečanost u povodu otvorenja šeste trgovine Konzum na području Grada Goražde

U centru Grada Goražde  danas je upriličena svečanost povodom otvorenja šeste trgovine „Konzum“ od ukupno sedam koliko je preuzeto, Odlukom Uprave „Konzum-a“, od goraždanske kompanije „Oniprom“ d.o.o. Goražde.

U prisustvu brojnih građana Grada Goražde, svečanu vrpcu presjekli su premijerka BPK Goražde Aida Obuća, gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović te direktor Konzuma BiH Nihad Imširević čime je zvanično započela s radom i ova trgovina u nizu „Konzum-ovih“ trgovina na području našeg grada.

Podsjetimo, zbog nagomilanih finansijskih problema „Oniprom“d.oo. Goražde nije bio u mogućnosti dalje poslovati, ali je uz podršku Vlade BPK Goražde i Grada Goražde, ovaj problem riješen sve u cilju zadržavanja postojećih radnih mjesta te otvaranja novih.

„Svaki povod kada je u pitanju otvaranje novih radnih mjesta i zadržavanje postojećih radnih mjesta je razlog za slavlje, za sve stanovnike BPK Goražde. Vlada BPK Goražde je svojim trudom, pregovorima i radom uspjela riješiti problem koji je postojao u vezi realizacije odluke o preuzimanju objekata od goraždanske kompanije „Oniprom“ koja je rezultirala zadržavanjem postojećih radnih mjesta te otvaranju novih“- kazala je ovom prilikom premijerka  BPK Goražde Aida Obuća.

Pored petnaest postojećih uposlenih kompanije „Oniprom“d.o.o., planirano je i dodatno otvaranje radnih mjesta za osamnaest uposlenika. Također, prema riječima direktora „Konzum“-a Nihada Imširovića, u planu je i propagiranje domaćih proizvoda sa ovog područja.

„Prvi koncept Konzuma BiH je propagiranje lokalnog i mi smo odvojili poseban prostor za lokalno i svi proizvođači sa prostora BPK Goražde su dobrodošli sa svojim proizvodima, kako bi ujedno postali naši dobavljači ne samo u Goraždu, već i na području cijele BiH. Kako je poznato, mi smo drugi lanac po snazi u BiH po veličini prihoda i mi trenutno imamo 162 objekta u svim mjestima BiH sa intencijom daljeg razvoja. Plan je do nove godine otvoriti još pet objekata, a posljednji u lancu objekata jeste objekat u Čajniču. Otvaranje slijedi za nekih petnaestak dana kako bi se zaokružila jedna cjelina preuzimanja“-riječi su direktora Konzuma BiH.

U rješavanju ovog problema učestvovao je i Grad Goražde, a gradonačelnik Muhamed Ramović ovom prilikom poručio je svim investitorima koji su zainteresovani da posluju na području ovog grada da im Grad Goražde stoji na usluzi, od izdavanja potrebnih dozvola do drugih potrebnih dokumenata, na najbolji i najbrži način.

Povodom ove svečanosti, “Konzum” je za buduće kupce organizovao niz nagradnih igara i cjelodnevni zabavni program za odrasle i najmlađe.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.