• OBJAVLJENO: 18.09.2019.
Održane svečane sjednice Skupštine BPK Goražde i Gradskog vijeća Grada Goražde
Dodijeljena najveća kantonalna i gradska priznanja

U okviru obilježavanja Dana Bosansko-podrinjskog kantona i Grada Goražde održane su svečane sjednice Skupštine BPK Goražde i Gradskog vijeća Grada Goražde. Na sjednici su dodijeljena najveća kantonalna i gradska priznanja pojedincima i organizacijama zaslužnim, kako za doprinos u ratu, tako i za poslijeratnu afirmaciju ovog kantona i grada.

Odlukom Skupštine BPK Goražde, priznanje „Štit Kantona“ dodijeljeno je ratnom komandantu Abduselamu Sijerčić-Pelamu.

Priznanje „Plaketa Kantona“ posthumno je dodijeljeno Hadžu Efendiću, dok je Počasnim  građaninom BPK Goražde proglašena  Irena Cormenzane iz Španije.

U skladu sa odlukom Gradskog vijeća Goražde,  „Zlatna plaketa“ Grada Goražda  dodijeljena je Dioničkom društvu  „Pobjeda Rudet“, „Srebrna plaketa“ Udruženju penzionera Goražde, a povelja za životno djelo novinaru Slavku Klisuri.

Priznanje „Prijatelj/prijateljica Goražda“ dobio je  Elmir Bojadžić (ASB), „Povelja humanosti“ dodijeljena je  Džebrailu Bajramoviću, dok je počasni građanin Grada Goražda za ovu godinu  Ljubo Pravdić.

Čestitke građanima BPK i Grada Goražda povodom ovog značajnog datuma, uputili su zvaničnici:  gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović, predsjedavajuća Skupštine BPK Edita Velić i ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata FBiH Salko Bukvarević.

Program u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde upotpunili su učenici osnovnih škola i goraždanskih dječijih vrtića te OMŠ „Avdo Smailović“.

Premijerno je izvedena i sevdalinka “ Ti si šeher među šeherima” koju je svom gradu  za rođendan poklonio novinar i tekstopisac Slavko Klisura.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.