• OBJAVLJENO: 19.09.2019.
Delegacija Općine Centar Sarajevo u posjeti Gradu Goražde
Prijemu kod gradonočelnika prisustvovala i premijerka BPK Goražde

Delegacija Općine Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem jučer je boravila u našem Gradu, gdje su prisustvovali svečanosti obilježavanja 18. septembra – Dana Grada Goražda i BPK-a Goražde.

Tim povodom, gradonačelnik Grada Goražda dr.sci. Muhamed Ramović sa saradnicima u zgradi Gradske uprave organizovao je prijem za delegaciju Općine Centar, kojem je prisustvovala i premijerka BPK-a Goražde Aida Obuća.

Na prijemu se razgovaralo o projektima koje je Općina Centar na području našeg Grada već finansirala, kao i o budućim projektima čiju realizaciju bi pomogla ova prijateljska Općina. Ovom prilikom, od strane načelnika Nedžada Ajnadžića uručena je Odluka kojom se dodjeljuju sredstva u iznosu od 10.000,00 KM na ime pomoći Gradu Goraždu za sufinansiranje sanacije putne komunikacije Suhodol – Poratak – Zaimov do.

Gradonačelnik je posebno iskazao riječi zahvalnosti za pomoć koju je Općina Centar pružila stanovništvu Goražda u situacijama kada im je zbog posljedica poplava solidarnost i pomoć drugih bila neophodna. Iz budžeta Općine Centar izdvojena su značajna sredstva za sanaciju šteta u Goraždu, te je realizovano niz manjih projekata kao što je obnova basket igrališta u naselju 1. maj, zatim pomoć u rekonstrukciji Spomen obilježja ubijenoj i nastradaloj djeci 1992. – 1995. godina i drugi.

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.