• OBJAVLJENO: 19.09.2019.
U okviru programa obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja, Dana BPK Goražde i Grada Goražde
Upriličena posjeta pacijentima koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde

Tradicionalno, svake godine, delegacija Ministarstva za boračka pitanja i Koordinacije boračkih udruženja, u sklopu programa obilježavanja 18. septembra, Dana oslobođenja, Dana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Grada Goražde, upriliči posjetu pripadnicima boračke populacije koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde.

Tako je bilo i danas. Delegacije predvođene premijerkom BPK Goražde Aidom Obućom i ministrom za boračka pitanja Edinom Aganovićem posjetile su pacijente koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici te su im ovom prilikom uručili skromne poklone.

Kako je istaknuto, Vlada BPK Goražde i Ministarstvo za boračka pitanja u saradnji sa boračkim udruženjima i dalje će kontinuirano raditi na poboljšanju statusa boračke populacije.

Ove godine, predstavnici Vlade BPK-a Goražde i boračkih udruženja, uz pripadnike boračke populacije,  posjetili su i sve pacijente koji se liječe u Kantonalnoj bolnici Goražde.

„ Organizacioni odbor obilježavanja 18. septembra, Dana BPK Goražde i Grada Goražde , koji je ujedno i Dan oslobođenja, odlučio je da ove godine obiđe sve pacijente koji se nalaze na liječenju u Kantonalnoj bolnici Goražde. Ovo je jedna lijepa gesta i postaje već tradicionalna te mislim da je ovaj dan kada trebamo da budemo svi zajedno u jednom radosnom okruženju“- riječi su premijerke BPK Goražde Aide Obuće.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.