• OBJAVLJENO: 28.06.2005.
Delegacija turskog grada Adapazari u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Potpisana Povelja o bratimljenju!

U Goražde je 27.06. 2005.godine doputovala delegacija iz turskog grada Adapazari, predvođena gradonačelnikom ove općine Suleymanom Dišlijem.
Ovu delegaciju, u čijem sastavu se pored gradonačelnika nalaze i predstavnici uprave i Odjela za kulturu ovog grada, dočekao je načelnik općine Goražde prof. Mustafa Kurtović sa saradnicima.
Na svečanoj ceromoniji koja je upriličena u Velikoj sali općine Goražde, u prisustvu najviših kantonalnih i općinskih zvaničnika, te vijećnika Općinskog vijeća Goražde, gradonačelnici ovih gradova potpisali su Povelju o bratimljenju između Općine Adapazari i Općine Goražde, čime je nastavljena tradicionalno dobra saradnja Goraždana sa prijateljima iz Turske.

Tursku delegaciju primio je 28.06.2005. godine i Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salko Obhođaš koji je najvišim zvaničnicima iz ovog turskog grada prenio izraze dubokog poštovanja i neskrivenog zadovoljstva zbog velikog interesa i uvažanja zvaničnika i građana Turske prema stanovnicima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i cijele BiH.

U nastavku posjete Goraždu, delegacija iz turskog grada Adapazari posjetiće niz goraždanskih privrednih subjekata i upoznati se sa njihovim poslovanjem, a biće upriličena i posjeta kantonalnom ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te JU Centar za kulturu i JP RTV BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.