• OBJAVLJENO: 30.10.2019.
Radovi na izgradnji stambeno-poslovnih objekata Lamela H3 i Lamela H4 teku planiranom dinamikom
Konačnu primopredaju stambenih jedinica stanari mogu očekivati u 2021.godini

Premijerka Bosansko-podrinsjkog kantona Goražde Aida Obuća  i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Bojan Krunić posjetili su danas lokalitet na kojem se izvode  radovi na izgradnji stambeno- poslovnih objekata Lamela H3 i Lamela H4.

Radi se o novoizgrađenim stambeno-poslovnim objektima za čije sufinansiranje je Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde izdvojila 570.000KM.

„Današnja posjeta je jedna od redovnih aktivnosti Vlade  kako bi se konstatovalo u kojoj fazi je realizacija projekta te kvalitet izvedenih radova koje Vlada BPK Goražde sufinansira. Kao što je poznato, cijena stambenog prostora po metru kvadratnom za krajnje korisnike koji nemaju riješeno stambeno pitanje,uz učešće Vlade BPK Goražde je 1.000 KM,  a kvalitet izvedenih radova je zadovoljavajući. Stanovi su jako lijepi i ja se iskreno nadam da će budući stanari uživati u njima“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća nakon obilaska radova.

Kako je istaknuto, radovi teku planiranom dinamikom. Izgradnja stambeno-poslovnog objekta Lamela H3 je završena,  u toku su radovi unutrašnjeg uređenja, a kada je riječ o Lameli H4 u toku je izvođenje građevinskih radova.

„U ovim objektima ukupno je 51. stambena jedinica. U stambeno-poslovnom objektu je 28 stambenih jedinica, odabir korisnika je završen, a u stambeno- poslovnom objektu Lamela H4 zaključena su 23 predugovora. Trenutno, imamo nekoliko korisnika koji nisu obezbijedili novčana sredstva, a u slučaju da neko odustane, Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline  će raspisati ponovni javni poziv. Zadovoljni smo dinamikom izvođenja radova. Kada govorimo o kvalitetu ugrađenih materijala u ove objekte, nadzorno tijelo BPK Goražde vrši stalni monitoring i do sada su davali pozitivno mišljenje. Konačnu primopredaju stambenih jedinica korisnici mogu očekivati u 2021.godini“- riječi su ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline BPK Goražde Bojana Krunića.

Kada je riječ o poslovnim prostorima u sklopu ovih objekata  u Lameli H3,  okončana  je procedura prodaje dva poslovna prostora od ukupno četiri i  u narednom periodu, Ministarstvo za urbanizam,prostorno uređenje i zaštitu okoline će objaviti  novi javni poziv. Javni poziv za prodaju poslovnih prostora u objektu Lamele H4 bit će objavljen  u slijedećoj godini.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.