• OBJAVLJENO: 30.10.2019.
BPK Goražde posjetili članovi Upravnog odbora zavoda PIO/MIO FBiH
U Goraždu održana sjednica Upravnog odbora PIO/MIO FBiH

Upravni odbor Zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja Federacije BiH danas je u Goraždu održao  21. redovnu sjednicu. Ovo je ujedno bila i prilika  za upoznavanje sa novom strukturom vlasti u ovom kantonu, a kako je ovom prilikom kazao direktor federalnog Zavoda PIO/MIO FBiH  Zijad Krnjić, praksa je da se sjednice svakog mjeseca održavaju u drugom gradu i kantonu FBiH.

„ Prilika je to da se razgovara i o mogućim vidovima saradnje. Radi se o radnoj sjednici, a nakon sastanka posjet ćemo i našu kantonalnu službu i kantonalne vlasti kako bismo održali komunikaciju, jer ona je jako važna za posao koji radimo. Kantonalna služba u Goraždu radi svoj posao u skladu sa propisima efikasno i u dinamici“ – kazao je Krnjić.

Riječi dobrodošlice gostima uputila je i premijerka BPK Goražde Aida Obuća, koja je u svom obraćanju izrazila zadovoljstvo radom Kantonalne  administrativne službe PIO/MIO u Goraždu.

„ Analizirajući rad Kantonalne administrativne službe Goražde, mogu reći da su prihodi po osnovu penzijsko-invalidskog osiguranja povećani u ovom periodu i da je što se tiče rada , ova služba jedna od najažurnijih i najkvalitetnijih, iako je možda najmanje kapacitirana kada su u pitanju kadrovi. Takođe, ovom prilikom, od Upravnog odbora PIO/MIO zatražili smo da u skladu sa svojim mogućnostima imaju više senzibiliteta prema ovom dijelu FBiH, da češće dolaze i na ovakve sastanke, ali i sa konkretnom podrškom.“ – istaknula je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.