• OBJAVLJENO: 26.12.2019.
IZ MINISTARSTVA ZA SOCIJALNU POLITIKU, ZDRAVSTVO, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE BPK GORAŽDE
Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom BPK Goražde

U organizaciji Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Bosasnko-podrinjskog kantona Goražde,  danas je u Velikoj  sali Skupštine BPK Goražde  održana javna rasprava o nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom. Javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici JU „Centra za socijalni rad“ BPK Goražde.

Prema riječima stručnog savjetnika za socijalnu i dječiju zaštitu u Ministarstvu za socijalnu, politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Muhameda Hadžića, suština izmjena i dopuna Zakona ogleda se u stvaranju pretpostavki za lakšu primjenu određenih odredbi, kod kojih su postojale određene dileme i nejasnoće u primjeni.

„Najveće nejasnoće i dileme imala je JU „Centar za socijalni rad“ BPK Goražde prilikom provođenja upravnih postupaka. Ovim zakonskim rješenjem mi ćemo nastojati otkloniti dileme i nejasnoće, sve u cilju efikasnije primjene zakona. Nakon javne rasprave Ministarstvo za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice će sve primjedbe i sugestije koje su date  na javnoj raspravi razmotriti,  a  sve one koje budu prihvatljive i  ugraditi u sam prijedlog Zakona te  uputiti u proceduru donošenja  prema Vladi i Skupštini BPK Goražde“-riječi su Muhameda Hadžića, stručnog savjetnika za socijalnu i dječiju zaštitu u Ministarstvu za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.