• OBJAVLJENO: 04.06.2004.
Osam RVI i članova šehidskih porodica sa područja BPK Goražde dobilo komplet stolarije, kao pomoć u izgradnji porodičnih kuća  

U prisustvu predsjednika Udruženja RVI “Sinovi Drine” i Udruženja porodica šehida i poginulih boraca BPK Goražde Jusufa Tutića i Ahmeda Hubjera, ministrica za boračka pitanja u Vladi BPK Nermana Sofović uručila je 04.06. 2004. godine donaciju članovima ovih boračkih udruženja.

Donacija- komplet stolarije, pomoć Vlade Kantona Sarajevo i ministra Bećirovića u stambenom zbrinjavanju boračkih populacija, dodjeljena je ratnim vojnim invalidima : Dževadu Bešliji, Hasanu Muminoviću, Aliji Obući, Sulejmanu Žugi i Fahru Drndi, kao i Vahidi Alihodžić, Đemili Šogolj i Muhamedu Vugi, članovima šehidskih porodica.

Ministrica Nermana Sofović poželjela je primaocima ove donacije mnogo sreće, zdravlja i što brži završetak izgradnje njihovih kuća, a Vladi Kantona Sarajevo i njenom resornom Ministarstvu za boračka pitanja iskazala veliku zahvalnost na još jednoj vrijednoj donaciji i razumijevanju koje imaju za članove goraždanskih boračkih udruženja.

Ne treba zaboraviti, istakla je ministrica, pomoć Vlade Kantona Sarajevo u podizanju šehidskih nišana, kao i njeno obećanje da će finansijski pomoći skoru izgradnju stambene zgrade za boračke kategorije stanovništva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.