• OBJAVLJENO: 25.05.2004.
U sklopu manifestacije pod nazivom “Dani otpora”
Održano druženje goraždanskih “zlatnih ljiljana”

U sklopu manifestacije pod nazivom “Dani otpora”, kojom se u mjesecu maju obilježavaju datumi vezani za prve dane odbrane Goražda i cjelokupne teritorije Bosansko-podrinjskog kantona, u organizaciji Odbora za obilježavanje značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 godina i Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” BPK Goražde, upriličeno je druženje sa dobitnicima “Zlatni ljiljan” .

Ovom prilikom, goraždanski “zlatni ljiljani” posjetili su osnovnu školu “Fahro Baščelija” i u druženju sa učenicima obnovili sjećanja na teške, ali i herojske dane odbrane ovog grada i BiH.

Potom su, delegacije Vlade BPK Goražde i Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” BPK, predvođene ministricom za boračka pitanja Nermanom Sofović i predsjednikom Saveza Rizom Dacićem, položili cvijeće na spomenik braniteljima grada Goražda, te obišli mezarje Kolijevke, kako bi učenjem fatihe odali dužnu počast svim šehidima .

Druženje “zlatnih ljiljana “ Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i članova porodica posthumnih dobitnika, kao i njihovih gostiju, nastavljeno je zajedničkim ručkom i podjelom prigodnih novčanih poklona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.