• OBJAVLJENO: 24.02.2020.
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine BPK Goražde
Razmatrani materijali za 10. redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na petoj redovnoj sjednici, održanoj danas, razmatrala je materijale za 10. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Nakon razmatranja nacrta Zakona o taksi prijevozu u BPK Goražde, Komisija je donijela zaključak kojim predlaže Skupštini BPK Goražde da utvrdi ovaj nacrt i uputi ga u proceduru javnih rasprava. Javne rasprave u sve tri lokalne zajednice u roku od 60 dana sprovest će Ministarstvo za privredu, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija i Komisija za privredu i ekonomsku politiku Skupštine BPK Goražde.

Na sjednici Komisija je razmatrala i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JZU Kantonalna bolnica  Goražde o uknjižbi imovine, Prijedlog Odluke o utvrđivanju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2020. godinu te Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o provođenju Prostornog plana za područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za period od 20 godina. Svojim zaključkom Komisija predlaže Skupštini BPK Goražde da donese ove odluke.

Sjednici Komisije prisustvovali su ministri za privredu, urbanizam i socijalnu politiku, Mensad Arnaut, Bojan Krunić i Eniz Halilović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.