• OBJAVLJENO: 09.08.2005.
Potpisani ugovori za realizaciju tri projekta

U kabinetu Načelnika Općine Goražde danas je upriličeno potpisivanje ugovora za tri projekta koji će biti realizovani na području Općine Goražde od strane GAP-a.

Danas je potpisan ugovor oko uređenja prostora za mlade u Omladinskom domu centra za kulturu. Uložena sredstva u iznosu od 40.000,00 $ će uveliko obogatiti prostorije Doma mladih. Trenutno je u fazi projektovanje i ostali neophodni radovi. Krajnji rok završetka svih ovih aktivnosti je 8 mjeseci. Mislim da će ovaj objekat biti u punoj funkciji znatno prije, riječi su Načelnika Općine Mustafe Kurtovića.

Pored ovog potpisani su još ugovori za dva projekta. Drugi projekta za koji je danas potpisan ugovor je projekat uređenja dječije igraonice i malih terena za sportove u Sportskom centru Prvi maj. Ovaj projekat podrazumjeva dječiju igraonicu, i radiće se na asvaltiranju terena odbojkaškog, košarkaškog i igrališta za rukomet, te uređenje i rasvjete tribina. Pored ova dva projekta postoji i projekat izgradnje gradskog WC-a.

Vrijednost projekata koji će se uz pomoć GAP-a realizovati u Općini Goražde iznosi oko 100.000,00 $, a cijalokupan projekat GAP-a finansijraju USAID i SEED-a.

(Preuzeto sa www.gorazde.ba)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.