• OBJAVLJENO: 18.08.2005.
U Goraždu boravili predstavnici političke stranke D66 iz Holandije

Jačanje BiH kroz internacionalnu saradnju!

U Goraždu su za vrijeme održavanja Festivala prijateljstva boravili i predstavnici političke stranke D66 iz Holandije, predvođeni gospođom Margriet de Jong, glavnim projekt menadžerom, kao i koordinatorom stranke iz pokrajine Almere gospodinom Cees de Langom. Članovi ove demokratske stranke iz Holandije više od deset godina, kroz različite projekte bave se internacionalnom saradnjom, a u Bosni i Hercegovini partnere su pronašli u Liberalno demokratskoj stranci.
Posredstvom Emira Sijerčića, sekretara Vlade BPK-a Goražde koji je takođe liberal, gosti iz Holandije boravili su na području ovog kantona, a tom prilikom primio ih je i Premijer mr. Salko Obhođaš.

Oni su tom prilikom upoznali Premijera Obhođaša sa glavnim programom svoje stranke, kao i ciljevima internacionalne saradnje. Prema riječima gospođe Jong koja je bila jedan od kandidata za člana Evropskog Parlamenta, ova saradnja nije samo politička i deklarativna već bi trebala da se ogleda u konkretnim projektima, a kad je riječ o BiH, ta saradnja ide u pravcu davanja pune podrške novoj demokratiji, kao i jačanju Bosne i Hercegovine radi njenog što bržeg ulaska u Evropsku Uniju u kojoj joj je i mjesto.
O tim projektima biće više riječi u narednim danima, no, već je izvjesno, da će neki od njih biti usmjereni i na područje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iz kojeg su predstavnici holandske političke stranke D66 ponijeli mnoštvo lijepih utisaka prilikom svog boravka tu u danima kada je prijateljstvo među evropskim narodima i kulturama posebno dominiralo.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.