• OBJAVLJENO: 22.04.2020.
Kantonalni štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju
Rezultati testiranja posljednjih 4 dana negativni

Kantonalni štab civilne zaštite BPK-a Goražde na 29. nastavku 1. vanredne sjednice, održanom 22.04.2020. godine primio je k znanju usmene i pisane  izvještaje vezane za postupanja iz svoje nadležnosti u vezi CIVID-19 virusa i to JU “Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde”, JZU “Kantonalna bolnica Goražde”, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde, Kantonalna uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde i JU Dom zdravlja „Dr Isak Samokovlija“ Goražde.

 Iz JU “Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde” napominju da su rezultati testiranja posljednjih 4 dana negativni, a izvršeno je testiranje ukupno 182 osobe. Vrši se široko testiranje. Ovoj ustanovi naredbom Federalnog štaba civilne zaštite dodijeljeno je 600 transportnih medija i briseva. 

Trenutno je 16 osoba pozitivno na koronavirus u BPK Goražde, te su dobrog općeg zdravstvenog stanja. Pacijentica iz klinke “Podhrastovi” je otpuštena i trenutno je u Urgentnom centru JZU “Kantonalne bolnice Goražde”. Ukupno je 5 oporavljenih od koronavirusa u BPK Goražde. Ukupno 2 osobe se nalaze u karantinu u BPK Goražde, a 147 osoba je pod zdravstvenim nadzorom.

Iz Uprave policije MUP-a BPK Goražde ističu da redovno vrše nadzor, a da je u proteklih 5 dana izdano 8 prekršajnih naloga radi kršenja naredbi. Kantonalna uprava za inspekcijske poslove BPK Goražde vrši pojačan nadzor u oblasti tržišne, sanitarne i ugostiteljske inspekcije.

 Volonterski servis Kantonalnog štaba civilne zaštite obavijestio je Štab da njihovo djelovanje prestaje, a da će JU “Centar za socijalni rad BPK Goražde”, povjerenici i predsjednici mjesnih zajednica i dr. preuzeti ulogu daljeg koordiniranja ovih aktivnosti.
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.