• OBJAVLJENO: 30.08.2005.
Kantonalni i općinski zvaničnici posjetili RTV BPK-a Goražde
Uz čestitke za godišnjicu rada obećana pomoć za sanaciju duga!U povodu obilježavanja 9. godišnjice postojanja i rada RTV BPK Goražde Premijer Bosansko-podrinjskog kantona mr. Salko Obhođaš sa saradnicima, posjetio je 26.08.2005. ovu medijsku kuću i tom prilikom održao sastanak sa menadžmentom, te obišao uposlene i upoznao se sa uslovima njihovog rada.
Ovom prijemu prisustvovali su i načelnici općina Goražde i Pale-Prača prof. Mustafa Kurtović i Asim Zec, kao i članovi Vijeća RTV BPK Goražde.

Uz čestitke povodom godišnjice i želje za uspješan dalji rad, Premijer Obhođaš obećao je sanaciju duga Televizije koji iznosi preko 100.000,00 KM. Vlada kantona će, uz saradnju sa Općinom Goražde, učiniti maksimum napora kako bi do kraja godine kantonalnu Radio-televiziju izvela iz krize u kojoj se trenutno nalazi, naglašeno je ovom prilikom.
Bilo je riječi i o nabavci nove opreme, kao i realizaciji zacrtanih zadataka.
„ Vlada kantona od vas traži samo objektivno i profesinalno informisanje, bez ikakvog uplitanja u vaš rad i bilo kakvog stranačkog uticaja. Naša želja je da građanima ovog kantona ponudite brzu i tačnu informaciju , a svaka kritka ako je dobronamjerna samo može pomoći našem boljem međusobnom razumijevanju i saradnji“- kazao je ovom prilikom Premijer Obhođaš.
Prigodne čestitke uputili su i načelnici Općina Goražde i Pale-Prača, naglašavajući značaj ove medijske kuće sa cjelokupno stanovništvo kantona, kao i spremnost za pomoć u prevazilaženju nastalih problema.
Zahvaljujući se na upućenim čestitkama, direktorica RTV BPK –a Goražde Jasmima Čohodar kazala je kako su efektivnim radom svih uposlenih vlastiti prihodi RTV BPK u ovom periodu znatno povećani mada nisu dovoljni da se sanira postojeći dug. Ona je najavila i promjenu programske šeme, kao i poboljšanje kvaliteta programa, a sve to dobrim dijelom zavisi i od nabavke nove opreme budući da je postojeća dotrajala i u lošem stanju.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.