• OBJAVLJENO: 27.05.2020.
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno - pravne komisije Skupštine BPK Goražde
Razmatrani materijali za 11. redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na sedmoj redovnoj sjednici, održanoj danas, razmatrala je materijale za 11. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Razmatran je  Prijedlog Zakona o izmjenama i dopuni Zakona o državnoj službi u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde te je komisija donijela zaključak kojim predlaže Skupštini BPK Goražde da ga po skraćenom postupku razmatra, a potom i donese ovaj zakon.

Takođe, razmatran je i nacrt Zakona o korištenju, upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova i uređaja zgrade, te predloženo Skupštini da utvrdi ovaj nacrt i uputi ga u proceduru javnih rasprava.

Javnu raspravu u sve tri općine u sastavu BPK Goražde u roku od 60 dana  sprovest će Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline, Ustavna i zakonodavno-pravna komisija i Komisija za prostorno uređenje, stambeno komunalnu politiku, infrastrukturu i zaštitu okoliša Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.