• OBJAVLJENO: 10.06.2020.
Potpisani ugovori o sufinansiranju infrastrukturnih projekata po „Programu podrške razvoju drugim nivoima vlasti po projektima za 2020.godinu“ Ministarstva za privredu
Za asfaltiranje putnih pravaca izdvojeno 80.000 KM

Ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut i gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović potpisali su danas ugovore o sufinansiranju infrastrukturnih projekata po „Programu podrške razvoju drugim nivoima vlasti po projektima za 2020.godinu“  Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  a potpisivanju  je prisustvovala i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Radi se o sufinansiranju projekata asfaltiranja putnih pravaca Berič-Prisojnica-Cerovnjak , Sadba-Žigovi te Sadba-Bukova ravan za koje je Ministarstvo za privredu BPK Goražde izdvojilo 80.000KM.

„Zbog evidentnog  smanjenja prihoda u Budžetu BPK Goražde, pojavom epidemije koronavirusa na području našeg kantona,  ovo je maksimalan iznos koji su Vlada i resorno ministarstvo mogli izdvojiti za sufinansiranje ovakvih projekata u ovoj godini. Nadam se da će u narednom periodu prihodi biti veći  te da ćemo moći izdvajati više za infrastrukturne projekte na području našeg kantona, jer krajnji korisnici ovakvih projekata su građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“- naglasila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović smatra da je implementacija ovih projekata od velikog značaja, jer putne komunikacije koje će biti asfaltirane su već bile dotrajale i predstavljale su probleme u komunikaciji stanovništvu koje gravitira na ovim područjima.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.