• OBJAVLJENO: 31.08.2005.
Sredstvima Vlade BPK-a Goražde saniraće se krovovi na stambenim zgradama u Goraždu
Dragocijena pomoć stanarima goraždanskih zgrada!Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa iznosom od 37.086,80 KM finansiraće radove na sanaciji krova stambene zgrade u ulici 42. Drinske brigade broj:7,9,11 i 13 u Goraždu.
Ugovor sa Ismetom Kajevićem direktorom firme „Kaja Company iz Goražda koja je izvođač radova, ovom prilikom, potpisao je Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Salko Obhođaš. Svečanom činu potpisivanja ugovora prisustvovali su između ostalih, i ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline Vladimir Nedimović, predstavnici izvođača radova, kao i predsjednici kućnih savjeta pomenute zgrade.
Za kompletnu sanaciju krova stambene zgrade u ulici 43.Drinske brigade koja je u proteklom ratu pretrpjela znatna oštećenja, pored sredstava Vlade kantona, biće potrebno izdvojiti dodatnih 14.000,00 KM. Ova sredstva obezbijediće sami stanari zgrade u dogovoru sa firmom „Goraždestan“ koja je upravitelj zgrade.
Riječi zahvalnosti Premijeru i ministru urbanizma na razumijevanju, te Vladi BPK-a Goražde bez čijih sredstava ne bi bilo moguće izvršiti ovu sanaciju, u ime stanara zgrade uputio je Ismet Ražanica, predsjednik Kućnog savjeta ulaza broj 7. ove stambene zgrade u Goraždu.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona izdvojila je sredstva i za sanaciju krova još jednog stambenog objekta u ulici Seada Sofovića-Sofe koji je predstavljao opasnost po prolaznike i stanare ove zgrade.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.