• OBJAVLJENO: 23.06.2020.
Rezultat veoma dobre saradnje Vlade BPK Goražde, UNDP-a i EU u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa
Kantonalnoj bolnici Goražde danas isporučen stacionarni respirator

JZU Kantonalna bolnica Goražde danas je isporučen  stacionarni respirator čiju nabavku je finansirala Evropska unija u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa (COVID-19), a kojeg provodi UNDP BiH. Primopredaji ove veoma značajne donacije prisustvovali su i premijerka BPK Goražde Aida Obuća i resorni ministar Eniz Halilović.

Kao rezultat veoma dobre saradnje Vlade BPK Goražde, UNDP-a i Evropske unije u okviru programa pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa, uz svakodnevnu isporuku medicinske zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova na području BPK Goražde, JZU Kantonalna bolnica „Goražde“ ranije je isporučen jedan mobilni RTG aparat čija je vrijednost veća od 160.000 KM.

„Vlada BPK Goražde zaista ima dobru saradnju sa UNDP-om i Evropskom unijom  i u sve donacije koje dolaze od Evropske unije uključene su institucije vlasti i zdravstvene institucije u BPK Goražde. Pored navedenih donacija, svakodnevno se vrši isporuka prijeko potrebne  medicinske zaštitne opreme u JZU „Kantonalna bolnica“  koja se distribuira ostalim zdravstvenim ustanovama  na području BPK Goražde“- istaknula je ovom prilikom premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Isporuka zaštitne opreme medicinskim ustanovama širom BiH počela je krajem marta 2020.godine i nastavit će se u narednom periodu, a prema riječima direktorice Nermine Kamenice, uz nabavljenu opremu s kojom raspolaže Kantonalna bolnica mnogo je spremnija da odgovori potrebama pacijenata ne samo zaraženim koronavirusom, već i ostalim za koje se ukaže potreba.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.