• OBJAVLJENO: 07.07.2020.
Sastanak sa menadžmentom Doma za stara i iznemogla lica Goražde
Razgovarano o aktivnostima ove ustanove s posebnim akcentom na provođenje mjera u cilju prevencije i zaštite štićenika od pandemije koronavirusa

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća sastala se danas sa menadžmetnom JU „Dom za stara i iznemogla lica Goražde“, a sastanaku je prisustvovao i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima ove javne ustanove s posebnim akcentom na provođenje mjera u cilju prevencije i zaštite štićenika od pandemije koronavirusa. Kako je istaknuto, u vrijeme stanja nesreće izazvane pojavom pandemije COVID-19 u ovu javnu ustanovu nije vršen prijem novih štićenika te nije zabilježen niti jedan slučaj oboljelih.

Usluge JU „Dom za stara i iznemogla lica Goražde“ trenutno koristi 46 korisnika, a u posljednjih dvadeset dana je započeo prijem novih štićenika i u tom periodu primljena su tri nova štićenika. Prema riječima direktora Anesa Begovića, prijem se vrši uz puno poštivanje epidemioloških mjera usaglašenih sa JU „Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde“.

S ciljem obezbjeđenja uslova poslovanja, Vlada BPK Goražde će i u narednom periodu pružati podršku JU „Dom za stara i iznemogla lica BPK Goražde“. Jedan od značajnijih projekata koji bi se trebao uskoro realizovati jeste CEB II čija je vrijednost oko 2.200.000 KM. Projektom je predviđena rekonstrukcija i izgradnja novog dijela objekta, čiji je kapacitet oko 30 štićenika.

Prema riječima premijerke BPK Aide Obuće, Vlada je ispunila svoje obaveze u pogledu sufinansiranja naknade za rentu za zemljište  te samim tim uknjižila  Dom u vlasništvo Kantona. Iznos rente je 163.706 KM, a u toku je procedura za izradu glavnog projekta.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.