• OBJAVLJENO: 02.09.2005.
Nova školska godina na području BPK-a Goražde počinje u ponedjeljak, 05. septembra

Problem upisa učenika riješen na zadovoljstvo svih!
Prema odluci Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde školska 2005/2006 godina u svim osnovnim i srednjim školama na području ovog kantona počinje u ponedjeljak 05. septembra 2005.
Nakon dvodnevnih protesta, najprije u holu Srednje mješovite škole “Enver Pozderović“, a potom i pred zgradom BPK Goražde, odnosno kantonalnim Ministarstvom obrazovanja, roditelja čija su djeca položila prijemne ispite ali se nisu uspjela upisati u odjeljenja ove škole četvrtog stepena, pronađena su rješenja koja će zadovoljiti sve strane.
Naime, sastanak direktora srednjih škola sa aktuelnim ministrom obrazovanja Osmanom Somunom rezultirao je odlukom da se upiše i treće odjeljenje Opće gimnazije u okviru SMŠ „Enver Pozderović“ koje će brojati 26 učenika, kao i odjeljenje za zanimanje mašinski tehničar četvrti stepen u Srednjoj tehničkoj školi „Hasib Hadžović“u Goraždu, umjesto smjera pirotehničara za koji nije pokazano veliko interesovanje.
Ova odluka potvrđena je i na 123. redovnoj sjednici Vlade BPK Goražde.
Svim učenicima i prosvjetnim radnicima želimo sretan početak nove školske godine, puno uspjeha i dobrih rezultata u danima koji su pred njima.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.