• OBJAVLJENO: 11.09.2005.
U Goraždu boravila visoka delegacija iz Sandžaka

Pored sportske i privredna saradnja!

U dvodnevnoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 08. i 09. septembra boravila je delegacija iz Sandžaka, predvođena predsjednicima općina Novi Pazar i Tutin dr. Sulejmanom Ugljaninom i Šemsudinom Kučevićem.

Ugledne goste i drage prijatelje iz Sandžaka dočekao je Premijer BPK-a Goražde mr. Salko Obhođaš sa saradnicima, a nakon toga u Velikoj sali Kantona održan je zajednički sastanak kome su pored Premijera i članova Vlade, prisustvovali i predsjedavajući Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona dr. Alija Begović, direktorica kantonalne Službe za zapošljavanje Nafija Hodo, direktor kantonalne Uprave za inspekcijske poslove Midhat Hadžiomerović, bivši guverner BPK-a Rijad Raščić, kao i direktor firme „Pobjeda –Rudet“ Hasan Tafro.

Izražavajući svoje zadovoljstvo dolaskom u Goražde, predsjednik općine Novi Pazar dr. Sulejman Ugljanin kazao je kako je cilj ove posjete produbljivanje tradicionalno dobrih odnosa stanovnika Sandžaka i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uspostavom kulturne, sportske, ekonomske i druge saradnje. Prva prilika za to i dobar dokaz da prije rata uspostavljene prijateljske veze nikad nisu bile prekinute, jeste i odluka da domaćin slijedećih Sandžačkih igara 2006. godine bude upravo grad Goražde i ovaj kanton koja je donesena prilikom ovogodišnjih Sandžačkih igara u Novom Pazaru.
Svi članovi delegacije koji su posjetili BPK-a Goražde, prema riječima dr. Ugljanina, ujedno su i članovi Komiteta Sandžačkih igara, a među njima nalazili su se i Mensud Memić i Jusuf Sinananović, predsjednik i dugogodišnji član ovog Komiteta.
Goraždani će prilikom pripreme narednih Sandžačkih igara imati svu potrebnu pomoć, istaknuto je na ovom sastanku, a pored sportske i kulturne saradnje poseban značaj dat je ekonomskoj saradnji, te je dogovoreno da se u što skorije vrijeme sastanu goraždanski i sandžački privrednici kako bi razmijenili iskustva i dogovorili buduće poslove.
„Kulturna, sportska i ekonomska saradnja između Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Sandžaka su prioritet, a mi smo tu samo da pomognemo kako da se ona realizuje, – naglasio je Premijer BPK-a Goražde mr. Salko Obhođaš.
Visoka delegacija iz Sandžaka prilikom svog dvodnevnog boravka u Goraždu posjetila je firme „Bektointernacional“ i Pobjeda-Rudet“, spomen obilježje „Rorovi“, kantonalnu Radio-televiziju, te obišla neke od turističkih destinacija na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.